The 5 reasons why 2019 was the best year in Renjer's history

De 5 anledningarna till att 2019 var det bästa året i Renjers historia

Var och en av er som följt våra framsteg på Renjer de senaste åren har verkligen märkt hur snabbt saker och ting utvecklades för oss och vilken spännande resa det har varit.

År 2016 vi började arbeta med idén om Renjer - Traditional Reindeer Jerky. Utan att ens vara ett riktigt företag lyckades vi hitta alla nödvändiga källor för att få produkten att hända - en köttleverantör, en förpackningsleverantör och en producent. År 2017 vi lyckades äntligen få igång vårt företag ur ett juridiskt perspektiv och i maj 2017 hade vi vår första B2B-klient, som köpte originalprodukterna från oss, som var förpackade i en låda. Vi började få fler och fler kunder under året, speciellt efter en spännande försäljningsresa till Norden. Våra försäljningssiffror var dock inte överväldigande och vi bestämde oss för att ändra något. I januari 2018 vi lyckades lansera Renjer 2.0 - tre nya vilda ryckiga produkter av renar, älgar och rådjur i en bekväm och vacker förpackning. Med det ökade vi våra försäljningssiffror dramatiskt och lyckades attrahera en extern investerare sommaren 2018. Mot slutet av året bestämde vi oss för att ansöka om den tyska startupshowen "Die Höhle der Löwen", utan några förväntningar dock. Detta för oss till 2019 och till de 5 anledningarna till varför det var det bästa året i Renjers historia hittills.

1. Vi var inbjudna att delta i "Lejonets håla"

Otroligt nog accepterades vår ansökan till tv-programmet och vi blev inbjudna till Köln i Tyskland i januari. Det var den överlägset mest spännande dagen i alla våra affärsliv, att presentera våra produkter inför de 5 välkända investerarna. För att vara ärlig så förväntade vi oss inte att någon skulle vara intresserad av att investera i oss, men vi var bara glada för den här upplevelsen och chansen att presentera vår Renjer vilda ryck på TV.

2. Vi fick faktiskt ett DEAL på "Lejonets håla"

Du kanske har tittat på programmet och tro det eller ej - men vi fick tre investeringserbjudanden och beslutade till slut att ta Ralf Dümmel som investerare, eftersom vi gillade "hela paketet" som han lovade oss. Efter att den dagen var över började de förmodligen mest spännande 8 månaderna i vårt liv: att göra allt klart för datumet då vårt framträdande skulle visas på tv, som var den 17 september 2019.

3. Vi lärde oss mer än någonsin tidigare

Även om vi kan berätta att de där 8 månaderna ofta kändes frustrerande på grund av flera produktionsproblem vi stötte på, var det säkert den tiden i våra liv där vi lärde oss mycket och "växte upp" ur ett affärsperspektiv. För att klara de stora kraven från den tyska marknaden behövde vi hitta nya leverantörer och producenter. Det innebar naturligtvis förändringar i olika processer som tidigare var mycket lättare att hantera i mindre skala. En annan faktor att nämna är att vi inte bara fick en ny investerare från TV-programmet utan också en andra ny investerare från Norge, som både är vår distributör och har blivit en nära rådgivare för oss tre. När dagen för TV-programmet kom närmare och närmare, växte vår spänning ganska mycket proportionellt också.

4. Vi var live på TV!

På sändningsdatumet för programmet hade vi också möjligheten att vara med i ett direktsänd TV-försäljningsprogram för att presentera Renjer vilda ryckiga för potentiella kunder i hela Tyskland. Medan Alex presenterade rycket lika rutinmässigt som en rutinerad tv-värd, njöt Anton och Tim av en öl med medprogramledaren. Du kan tänka dig att vi alla under veckan efter föreställningen fick många, många meddelanden, både till Renjer och privat, från kunder, vänner och familj. Vi var tacksamma för vart och ett av dessa meddelanden, eftersom det visade oss hur många människor som stöttade oss och stod bakom oss. Så ett stort TACK alla för det än en gång.

5. Vi vet vad vi ska förbättra för 2020

Vi måste vara ärliga - inträdet på den tyska marknaden för våra produkter var inte så framgångsrikt som vi alla hoppats. Vi blev dock bara besvikna en kort stund! Vi kom på vilka skruvar vi måste justera för att göra 2020 till en stor framgång och fira Renjer 3.0 med våra kunder och fans. Genom omfattande research har vi förstått att våra kunder skulle vilja se mer variation i våra produktrecept, och vi kommer att lyssna på den begäran! I slutet av 2019 har vi genomfört flera omgångar av produkttester, både av potentiella nya ryckiga recept för våra egna produkter, såväl som med konkurrerande produkter. Det som däremot är viktigt för oss är att hålla våra produkter naturliga och hälsosamma, med en fin, seg konsistens och unika smaker. Vi hoppas att du förstår att våra produkter aldrig kommer att kosta 2,99€ i en stormarknad eller ens mindre, som vissa av våra beef jerky konkurrenter. Vårt fokus är att tillhandahålla högkvalitativt vild kött jerky och inte jerky som kan misstas som godis. Så för att sammanfatta - vi kommer att vara trogna vårt varumärke Renjer, som syftar till att ge en vild ryckig upplevelse som får dig att känna att du sitter vid en bondeld i en skandinavisk skog. Ändå har vi hört din feedback och vi kommer snart tillbaka med tre fantastiska nya produkter. 2020 är på väg att bli väldigt spännande - håll utkik och tack för att du alltid finns på vår sida!
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.