sporty woman jumping into air in front of a mountain valley

Hur RENJER kan hjälpa dig att leva hälsosammare

Folk frågar oss ofta om det är hälsosamt att äta RENJER jerky. Glädjande nog kan vi svara att ja, det är nyttigt, men som med all annan mat ska man inte äta för mycket av den. Allt beror på hur du ser på det.

Om du jämför RENJER med några andra snacks som potatischips eller godis så vinner vi definitivt i tävlingen. Om du jämför RENJER med att äta nötter – det beror på. Många nötter är hälsosamma. Vissa nötter, speciellt de rostade har mycket tillsatt olja på sig. Hur som helst, några av oss (som RENJER-teamet) föredrar att äta kött. Och inte vilket kött som helst utan i synnerhet ryckigt - du måste vara försiktig här, eftersom många köttsnacks, som snackkorvar, innehåller upp till 40 % fett. Många jerkies som vår RENJER är hälsosamma och kan inkluderas som en del av hälsosam kost. Nedan listar vi ett par anledningar till hur RENJER kan hjälpa dig att leva hälsosammare.

Byt ut ohälsosamma mellanmål mot vilda ryckiga

Att ändra dina mellanmålsvanor och ersätta dina ohälsosamma mellanmål varje vecka eller dagligen med vilda ryckiga kommer att göra skillnad. På lång sikt kommer du att äta mindre kalorier, fett och kolhydrater med högt glykemiskt index. Istället kommer du att äta protein i en högkvalitativ form. Tänk på hur ofta du småäter ohälsosamma mellanmål och titta på baksidan av förpackningen – ofta slutar du med att du äter upp till 500 kalorier. En påse med vår jerky innehåller cirka 100 kalorier och håller ditt snacks sug borta. Även om du äter två påsar kommer du bara att få i dig 200 kalorier, vilket verkligen inte är mycket när det kommer till ett mellanmål!

Bli hälsosammare genom att konsumera mindre mättat fett

Våra produkter är mycket låga på fett och på mättat fett. Som du kanske vet har mättat fett negativa hälsoeffekter och det kan öka dina kolesterolvärden. Ät mer Renjer istället för andra mellanmål så får du ett mindre intag av mättat fett. Och det är så bra för din hälsa! Snackprotein istället för snabba kolhydrater

Om du gillar att äta godis kanske du har märkt att det är ganska svårt att tillfredsställa ditt sug bara med ett par geléer. Godis fyller dig inte heller och av den höga vitsockerhalten kommer du att få en sockerrusning vilket innebär att ditt blodsocker stiger snabbt - på kort tid kommer det också att minska lika snabbt som det steg. Och boom! Du är hungrig igen. Med Renjer slipper du detta. Våra proteinrika mellanmål kommer att fylla dig ett tag och eftersom våra produkter innehåller noll socker kommer du inte att ha en hård krasch av din blodsockernivå.

Det här är bara några av våra tankar om hur vi på RENJER kan bidra till ditt välmående. Om du tror att vi missat något eller har några idéer - låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

Intresserad av att läsa om hälsofördelarna med viltkött? Här är en bra artikel: https://www.livestrong.com/article/349448-what-are-the-health-benefits-of-wild-game/

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.